Ambassadører

Henriette Bendorff

Henriette Bendorff

DANMARKS ENESTE PARAKUSK!

- En særlig kvinde med en sjælden diagnose!
Henriette Bendorff (48) har den sjældne diagnose SCA (Ataksi), som viser sig ved koordinationsforstyrrelser og svingende kontrol over kroppen. Derfor må hun i hverdagen bl.a. delvist anvende rollator og under kørsel være spændt fast til hestevognen, have håndtag på linerne og støtte til benene. Der findes ingen helbredende behandling af SCA, og for Henriettes vedkommende forværres lidelsen over tid. Det har stor betydning, at Henriette holder kroppen i gang med træning og fysioterapi, og at hun træner sin hjerne. Henriettes fysiske problemer fra barnsben tog fart i midt 20erne, og i 2008 måtte ridesporten desværre opgives. Men Henriette opgiver ikke så let, så hun fandt frem til køresporten og har siden da været usædvanligt målrettet og ambitiøs, hvilket hendes resultater på stævne pladserne bevidner.


Henriettes fremragende evne til at se løsninger frem for begrænsninger ses tydeligt i hendes dedikerede træning for at bevare sine funktioner bedst muligt, samt hendes høje træningsniveau og daglige pasning af knabstrupper ponyen Kato. Dette store engagement og en ukuelige optimisme bevirker, at Henriettes lidelse ikke er blevet forværret i den grad, man kunne forvente, og ikke mindst at hun stadig er i stand til at konkurrere på lige vilkår imod ikke-handicappede sportskuske bl.a. DM, Nordiske Mesterskaber m.v.


I 2018 blev Henriette klassificeret som Danmarks første og eneste Para SportsKusk. Hun er klassificeret i grad 1 (sværeste/"tungeste" grad), hvilket betyder, at hun har ret til at anvende alle hjælpemidler, og at en titel som Para Sportskusk er for livstid. Dansk Køre Forbund ønskede, at Henriette og den dengang kun 7 årige Kato skulle repræsentere Danmark ved Para VM 2018 i Holland. Efter mange menneskers stor indsats med indsamling af økonomiske midler, lykkedes det at få Henriette afsted til Holland, hvilket resulterede i en flot podieplads som nr.4 i dressur og et samlet resultat som nr.11 på verdensplan.
Kombinationen af Henriettes udfordringer med SCA og det høje sportslige niveau kræver en pony af særlig høj kvalitet og ikke mindst den helt rette uddannelse af ponyen, som Henriette også selv har stået for. Forholdet og samarbejdet imellem Henriette og Kato er helt unikt.Kato blev bl.a. på baggrund af sine evner som kørepony for en Parakusk tildelt titlen som ”Årets hest 2018”, af Dansk Køre Forbund. Samme år blev Henriette også selv kåret som ”Årets kvindelige kusk”.
I 2021 blev Henriette nr.1 i dressur til DM (for ikke handicappede) og deltog til Pare VM i Tyskland, hvor hun fik bronze i maraton og blev nr.5 i dressur. Hele Team Maxi fik en masse vigtige erfaringer med hjem fra dette VM, som vil blive anvendt til fremtidige stævner.

FREMTIDIGE PLANER:

I 2022 er planen at deltage i Landsstævner og DM (for ikke handicappede), samt Para stævne i Sverrig og ikke mindst Para VM.
Køresporten er en krævende sportsgren bestående af 3 discipliner: Dressur, Kegler og Maraton. Hvis du vil læse mere om sporten - Dansk Køre Forbunds hjemmeside:

Dansk Køre Forbund


Følg med på Facebook og støt op om Henriette og hendes Team Maxi`s arbejde imod det næste store mål -

Team Maxi Facebookgruppe

 

Team Maxi og Brogaarden

Mine ponyer har altid fået foder fra Brogaarden og siden 2015 har Brogaarden stået bag os hvilket jeg er utrolig stolt af.. Ikke kun når det gælder forder men også i sporten og vores hverdag.

At have mindre ponyer der skal præsentere på topplan er en udfordring for at de får den rette energi til at præsentere men heller ikke bliver overvægtige, og der har min fantastiske rådgiver altid været dybt professionel og sørget for at foder plan er optimeret så. Sundhed og præsentation er i top. 

Også da min konkurrence pony udviklet allergi mod hø og ikke tåler wrap så han fodring mæssigt er dækket ind.
Kan kun sige foder af topkvalitet og rådgivning der virkelig gør en forskel ❤️

 

Linda Pfingstl Aasted

Grand Prix dressurrytter

Instagramside: LindaPfingstlAasted


Jeg har en dyb passion for dressurridning, og har altid prioriteret at uddanne mine heste selv.
Lige nu har jeg 2 unge ”upcomming” dressurheste og 2 på GP niveau. Jeg har hestene hjemme på gården, så jeg kan følge dem i alle døgnets timer.
Jeg konkurrerer på lands-, elite- samt internationalt niveau og trænes af Vivi Vang- Lauridsen.

Jeg går meget op i, at hestevelfærden skal være i top både under rytter og i pasningen af hestene. Der tages selvfølgelig hensyn til hver enkelt hests individuelle behov og adfærd. Det gør det alt sammen nemmere at være velforberedt både i træningen og til stævnerne.

Jeg er ambassadør for Brogaarden. Fordi jeg får den professionelle sparring fodermæssigt, som jeg har behov for når man ønsker at gøre tingene ordentligt. Fodereksperterne har stor indsigt i den enkelte hests udfordringer og velvære og er gode til at råde mig, så jeg ved at hver hest er dækket 100%.

Jeg har brugt Brogaardens produkter i hele min ridekarriere og det har jeg tænkt mig at blive ved med, fordi jeg får den sparring jeg har behov for og det virker på mine heste.

Et af mine foretrukne produkter fra Brogaarden er Build’n Shape. Hestene elsker det og det er et godt supplement til det daglige foder, specielt op til stævner, hvor der forbrændes ekstra kalorier.

Brogaardens Mash er mine hestes favorit. Det er godt til at fylde ud både optil og under stævnerne. Men de bliver da også forkælet med det i hverdagen.

I Stævneskabet har vi altid Vetrofen og Vetrocalm, og i hverdage får de 2 ældste et supplement med Vetroflex.

  

 

Eyjólfur Isolfsson

Master Trainer Eyjólfur Ísólfsson

Der har altid været heste i Eyjolfurs liv. Som 18-årig vandt Eyjolfur “The Silver Shoe” – en meget eftertragtet pris, som tildeles den bedste træner i afgangsklassen på ”Holar Agricultural School”. 

Eyjolfur har med succes deltaget i konkurrencer både nationalt og internationalt.

Han er bl.a 5 gange Islandsk Mester, 2 gange vinder af “The Landsmót” Tölt, vinder af “The Landsmót Gæðingakeppni”, “Rider of the Year” og mere.

En af de største resultater var Verdens Rekord i Tølt i 1978. Denne rekord var “unbeaten” i 35 år.

I 1985 blev Eyjólfur certificeret som “Master Trainer”, det højeste niveau man kan opnå gennem “The association of Icelandic Horse Trainers”. 

Eyjólfur var i 15 år “Chief Riding Teacher” og lektor på Hólar Universitet på Island. Hólar Universitet er det officielle center for uddannelse af trænere og instruktører. Gennem sit arbejde på universitetet har Eyjólfur haft stor indflydelse på udviklingen af alle aspekter af træning og ridning på islandske heste.

Eyjólfur har udgivet populært undervisningsmateriale, 3 DVDer og en bog.

Eyjólfur Ìsólfsson er adjungeret professor i ridekunst for islandske heste ved “The Swedish University of Agricultural Sciences”. 

Eyjolfur afholder året rundt kurser og Clinics i Europa og USA

 

 

Sys Pilegaard & Sigurður Óli Kristinsson – Stald Sepi

Sys og Siggi Óli, driver sammen Stald Sepi på Nordfyn med islandske heste. De har ca. 30 heste på stald som dagligt skal trænes, dertil er også enkelte avlshopper samt ungheste. Stald Sepi har siden 2016 været ambassadør for Brogaarden. Parret lever af at træne nogle af verdens bedste islandske heste frem til kåring og konkurrence, salg af heste, samt undervisning som er også en stor del af hverdagen.

Sys er født og opvokset på Nordfyn. Hun startede med at ride, da hun var helt lille på familiens egne islandske heste. Hun debuterede i 2006 på juniorlandsholdet og derefter gik det kun én vej. Sys har flere gange været en del af det danske landshold ved NM og VM. Hun har flere gange været Danmarksmester, Tysk Mester og Nordisk Mester

Siggi Óli er født og opvokset i Selfoss på Island. Den islandske hest har altid været en stor interesse for ham og hans familie. Siggi Óli har flere gange været en del af det islandske og danske landshold ved NM og VM.  Han har flere gange været Islandsmester, Danmarksmester, Nordisk Mester og vundet guld i avlsklassen ved Verdensmesterskaberne. 

 

”Vi er meget glade for Brogaardens optimalserie, som dækker ethvert behov af staldens forskelligheder. Vigtige forskelligheder på måden; Alder, uddannelsesniveau, og træningsintensitet. Derudover er vi glade for Brogaardens samarbejde med vores foderkonsulent, som jævnligt besøger os for at se udviklingen af vores heste eller optimere på, om der er noget som kan gøres bedre. Vi er særligt glade for Brogaardens Animalife produkter som Vetroflex, der gives til vores ungheste for at ”booste” deres knogler, så vi får stærke og veludviklede heste på bedste vis. Vetrofen er klart en favorit på vores præstationsheste, til at understøtte deres naturlige restitueringsproces”

 

 

 

Ditte Mørup & Thomas Sandgaard

Sivebækgaard er en salgs- og uddannelsesstald beliggende ved Herning. Stalden er drevet og ejet af Ditte Mørup og Thomas Sandgaard, som har dannet makkerpar i mange år, både privat og professionelt. 

Thomas har i mange år været en fast del af det danske springlandshold. Af heste der har været makkere til Thomas kan nævnes, Anima, Rubber Ball og nu Ariel og Amarone. Alle fire vigtige heste i Thomas' karriere og heste, der altid vil have deres “plads” på Sivebækgaard.

For Thomas og Ditte er hestenes velfærd i højsædet, horsemanship er ikke noget der bare foregår hver onsdag. De skal have et godt liv, være ude på fold, rides i et niveau, der passer deres alder og uddannelse og ikke mindst, have et godt og dækkende foder. Derfor sætter de stor pris på samarbejdet med Brogaarden. Vores foderkonsulent Sanne Madsen er deres faste konsulent i stalden og har været det i 11 år. Sanne kender hver en hest og ved, hvordan Thomas vil “have dem”, både i energi og huld. Hestene skal være glade og tilpasset, have lyst til at gå til ridning og må også gerne se godt ud. Den samlede trivsel er altafgørende for Thomas i den daglige omgang med hestene. 

 

Søren Hedegaard

SH Stables er beliggende i det nordjyske, nærmere betegnet på Hjallerup Ridecenter.

Stalden drives til daglig af exam. Berider Rebecca Jespersen og exam. Berider Søren Hedegaard, som også privat danner par .

Der står hele tiden omkring 15 heste i stalden,blandet dressur og spring, hovedsagligt unge heste/ ponyer . Hovedparten af hestene skal klargøres til forskellige arrangementer, kåringer , championater m.m. Et par af hestene er vores egne konkurrenceheste som også varierer af alder .

Det er meget vigtigt for os, at hestene kommer på fold hver dag og at arbejdet med de unge heste foregår stille og roligt. Gennem mange års erfaring har vi lært, at det er meget vigtigt ikke at presse hestene for hurtigt og al arbejde foregår stille og roligt. Det er vigtigt for os ,at når folk afleverer deres heste hos os, at de føler sig trykke, derfor er det også en god fornemmelse at vide at det foder vi tilbyder gennem Brogaarden er af højeste kvalitet. Vi behøver ikke være nervøse for om hestene nu også ser godt nok ud for vi ved at det foder vi bruger og de mennesker vi rådfører os med er yderst kompetente på deres område. Og det er meget sjældent at folk stiller spørgsmål til vores foder når vi fortæller at vi bruger Brogaarden foder.

Vi er meget glade for samarbejdet med Brogaarden, der er en stor tryghed ved altid at kunne ringe til Sanne, og få et råd og vejledning, hvis der skulle være en hest som skulle have et særligt behov , har endnu ikke oplevet at Brogaarden ikke havde et foder eller tilskudsprodukt som ikke kunne afhjælpe problemet .

Som en sidegevinst er det meget spændende at få indblik i, hvordan en moderne virksomhed som Brogaarden bliver drevet, hvordan de hele tiden forsøger at være de bedste inden for deres område, ved brug af forskning og altid har højtuddannet personale i deres stab og ikke er bange for at tænke ud af posen.

 

 

Anne Dorthe Møller Espensen

Jeg hedder Anne Dorthe Møller Espensen og er 37 år gammel og bor sammen med min familie på et nedlagt landbrug på Djursland. Jeg er uddannet sygeplejerske, og har arbejdet som dette i 7 år, men har nu valgt at arbejde som handicaphjælper med vagter af 24 timer ad gangen. Dette giver mig den fleksibilitet som jeg har brug for som international rytter, hvor rejser til udlandet er en stor del af hverdagen. Jeg har indset at det virkelig kræver stor fokus og hårdt arbejde at være blandt de bedste ryttere i Europa. Jeg har den tro på at man hele tiden skal forbedre sig, og når man arbejder med heste bliver man aldrig færdig med at lære og uddanne sig. Man har selv ansvaret for at skabe de ændringer der skal til for at forbedre sig!!

Jeg startede med at ride da jeg var 10 år gammel i den lokale rideklub, dette blev hurtigt mit andet hjem. Military som jeg har redet de sidste 26 år er for mig den ultimative udfordring for både hest og rytter. Det franske navn for military er 'Concours Complet' og betyder den komplette konkurrence. I military dyster man i tre discipliner: Dressur, spring og terrænspring altså en form for triatlon.  Rytteren skal være teknisk dygtig i alle discipliner, og hesten skal have mod, råstyrke og det, som vi kalder et stort hjerte. Altså en naturlig lyst til altid at gøre sit bedste, når det gælder. 

Jeg har mine 4 heste opstaldet på vores gård, hvor 3 af dem går internationale stævner. Jeg har 1 hest på 5 år – 1 hest på 8 år – 1 hest på 16 år og den sidste hest er 19 år. De bliver foderet med Trotting Cubes – Fase 3 – Lucerne – mash og B-vitamin. Derudover bliver de ældre heste suppleret med equi-jewel – vetroflex og vetrofen ved ekstra hårde belastninger/lange transporter osv.

Resultater gennem årene har været mange, men Danmarksmester i 2010 + 2011 adskillige medaljer ved mesterskaber fra 1999 til og med 2016, hvor en sølv medalje ved DM 2016 og 2 bronze medaljer ved NM 2016 er værd at nævne. Deltagelse ved Verdensmesterskaberne for 6 års heste 2015, men det bedste resultat i 10 år for Danmark.

 

 

Ellen Birgitte Fabrot & Marie Louise Ebdrup

Ellen Birgitte Fabrot og Marie Louise Ebdrup, Stutteri Følle Strandgaard

Stutteriet, beliggende i Rønde på Djursland, ejes og drives af Marie Louise og Steffen Ebdrup. Advokat parret startede i sin tid avl af New Forrest ponyer, men blev efter nogle år overbevist om, at vejen frem på de internationale dressurbaner ville blive præget af den tyske pony avl. På stutteriet avles der derfor i dag tyske sportsponyer. Tyskland har en meget målrettet avl på præstationsponyer, og det er lykkedes stutteriet i Rønde at få kåret en række hingste og statspræmiehopper, samt deltagelse i det tyske Bundeschampionat. Stutteriets forretningsområde er salg af top dressurponyer og træning af heste/ponyer.

I 2010 blev den norske landsholdsrytter Ellen Birgitte Farbrot ansat som daglig leder ved stutteriet, som i dag har i alt 5 fuldtidsansatte. Med EB`s efterhånden mangeårige erfaring fra mesterskaber og World Cup deltagelse har stutteriet opnået en voldsom vækst i antallet af træningsheste. EB har på kunders heste deltaget ved bl.a EM i Herning og VM i Frankrig. Blandt træningshestene på Følle Strandgaard finder man blandt andre avlsmatadorerne Tailormade Tepmptation og Tailormade Sarkozy.

Stutteriet og Brogaarden

Marie Louise har altid været optaget af den optimale fodring, helt fra hoppens fodring under drægtighed til fodringen top dressurhesten. EB er ikke altid lige så nem at overbevise med tal og forskning, men går rigtig meget op i hvad der fungerer for den enkelte hest i forhold til hvad den skal præstere. Både Marie Louise og EB landede, med hvert sit udgangspunkt, på Brogaarden, som den bedste foderleverandør på markedet. Foderet møder alle de krav som vi stiller, både med tanke på foderværdi og på pris. Hestene trives optimalt, og det er nemt at tilpasse den enkelte hests foderplan. Brogaardens foderkonsulenter står også altid parat til at hjælpe!

 

 

Tina Dufour

Mit navn er Tina Dufour.  Jeg er uddannet med en erhvervsbachelor fra Copenhagen Business School, men brænder for ridesporten, som med årene har taget mere og mere af mit fokus. Jeg er nok mest kendt som influencer bag facebooksiden Horsegroom Denmark og instagramsiden Tina_Dufour.

Horsegroom Denmark universet blev lanceret maj 2015 med fokus på grooming. Grooming er kun toppen af isbjerget, i forhold til hvor mange andre faktorer der spiller ind i forhold til den sunde atlet. Det handler om at skabe de bedst mulige rammer for den enkelte hest gennem gode sundhedsvilkår med fokus på optimal fodring, varieret træning, pelspleje, hovpleje samt anvendelse af dygtige fagfolk, der kan rådgive og vejlede.

Min blog har givet mig fantastiske muligheder i form af samarbejde med fantastiske virksomheder, og senest muligheden for at lægge navn til en bog omkring min passion for grooming, nemlig bogen GROOMING, som blev udgivet i maj 2018.

Efter at have anvendt Brogaardens foder i en årrække, indgik jeg samarbejde med Brogaarden tilbage i 2016. For mig har samarbejdet bevirket en større viden omkring optimal fodring efter gennemgang af drengenes foderplaner. Jeg har haft meget glæde af at have en sparringspartner i forhold til optimering af foderplan gennem Brogaardens foderrådgivere.

Både Carlton Homeboy og Copyright er i sommermånederne lette at holde huld på og mangler ikke yderligere energi, hvorfor valget er faldet på Optimal Icelandic Power med lavt stivelsesindhold og langsom energi fra fibre og olier. Dette kombineres med Alfalfa Oil Plus i vintermånederne for ekstra tyggetid og spytproduktion og højt indhold af fordøjelige fibre, samt ERS cubes med høj kalorieindhold og lav indhold af stivelse for ekstra huld. Som mellemmåltid efter træningspas anvendes Brogaardens Mash hvori sæsonens tilskudsprodukter iblandes. Af tilskudsprodukter anvendes hovedsageligt Vetroflex, elektrolytter i sommermånederne samt, B-plus og Glow & Show i pelsskiftesæsonnen.   

 

Dennis Fisker - Fisker Dressage Academy.

Jeg hedder Dennis Fisker og jeg driver Fisker Dressage Academy, som er en dressurstald med fokus på uddannelse af heste og ryttere samt salg af dressurheste. Jeg holder til i de flotte omgivelser på Kirstineholm i Højbjerg ved Aarhus, som bl.a. også huser Højgård Hesteklinik og Kirstineholm rideudstyr.

Jeg har igennem de sidste mange år fodret med foder fra Brogaarden og det var derfor et naturligt valgt at lave en foderaftale med Brogaarden, da jeg i februar 2018 startede Fisker Dressage Academy op.

Jeg blev uddannet berider i år 2009 og har siden været dagligleder på to store nordjyske rideklubber samt i dressurstalden på Julianelyst gods. Ud over at jeg er grand prix rytter med et hav af nationale og internationale placeringer, så er jeg også landstræner for de danske junior og youngriderne, championats dommer, en del af UVM udvalget samt en del af Dansk Varmblods auktionsudvalg.

Jeg har alt fra trivelige opstaldede heste, til top dressur heste som konkurrerer på internationalt topniveau og det er vigtigt for mig, at de alle er fitte, flotte og præsterer optimalt. Brogaarden hjælper mig med at efterleve dette, bl.a. med jævnlige besøg af en fast foderkonsulent.