Historien om Brogaarden

Generationsskifte i Brogaarden 2017

Efter mere end 30 år som ejer af Brogaarden, har Maj-Britt Hjort-Petersen i 2017 solgt virksomheden til salgsdirektør Rolf Momberg og økonomidirektør Kasper Bille. Rolf og Kasper har været en del af ledelsen de sidste 12 år, og Brogaarden vil føres videre med samme værdier som hidtil. Kasper bliver direktør for det danske selskab, mens Rolf fortsætter som salgsdirektør samt direktør for det svenske Brogaarden AB.

Maj-Britt slipper ikke helt virksomheden, men fortsætter som ansat i forskningsafdelingen som forretningsansvarlig for Research Diets.

Familien Hjort-Petersen har i mere end fire generationer drevet furagehandel med korn- og foderstoffer og kan spore sine aktiviteter tilbage til de gamle vandmøller ved Mølleåen i Nordsjælland.

Tilknytningen til hestesporten ligger i blodet. Fra 18-års alderen red den forrige ejer, Volmer Hjort-Petersen således en årrække som jockey på den historiske bane nord for København, Klampenborg Galopbane. Tilknytningen til banen er bevaret gennem alle årene. I 2006 var det en stor ære for Brogaarden at deltage som hovedsponsor for Dansk Galop Derby.

Efter en afstikker til Søborg, flyttede Hjort-Petersen & Søn i 1959 til Gentofte, hvor en gammel kornlade fra 1800-tallet siden skulle danne rammen om den gamle familievirksomhed.

I 1984 overtog Maj-Britt Hjort-Petersen roret og valgte ved samme lejlighed at omdøbe virksomheden til Brogaarden efter den gamle gård, som nu i 25 år havde huset firmaet - for med en kvinde ved roret kunne det jo ikke længere hedde "... & Søn".

Galopinteressen har Maj-Britt holdt intakt, og på løbsdagene i Klampenborg finder du hende på sin faste plads på tribunen. Som hesteejer er det aldrig blevet til en derbysejr som i mange år var drømmen, men selv har Maj-Britt triumferet på derbydagene med tre sejre for den flotteste hat!

Frem til i dag, 30 år efter Maj-Britt overtog efter sin far, har Brogaarden udviklet sig til en af landets førende virksomheder indenfor salg af dyrefoder og rådgivning om ernæring. Det er ikke længere kun hestefolk, der har glæde af fodringsrådgivningen; også zoologiske haver, skoler, universiteter og virksomheder i forskningsindustrien bruger Brogaardens specialister, når fodringsmæssige spørgsmål skal besvares.

Gennem forskning og samarbejde med dyreejere, professionelle som private, glæder vi os til også i de næste mange år at yde vores bidrag til "Fodring for optimal udvikling, trivsel og præstation".