Månedens Produkt

 

Herunder finder du månedens produkt. Den aktuelle måneds produkt præsenteres i nyhedsbrevet, og er sæsonaktuelt.

 __________________

Juli -  Brogaarden Optimal nr. 9 - Buil’N Shape

Lækre hestegodbidder 

Buil’N Shape
Foder til heste, der skal genoprette eller forbedre deres foderstand, muskelsætning og styrke.

Build ‘N Shape er et müslifoder specielt udviklet til heste, der skal genoprette eller forbedre deres foderstand, muskelsætning og styrke. Det er derfor velegnet til heste i tilridning, i genoptræning, som skal stilles til kåring eller fremvises på anden vis.

For bedst effekt gives anbefalede mængder, men resultater kan også opnås ved at give Build ‘N Shape i mindre mængde end anbefalet, som supplement til hestens nuværende foder.

Build ‘N Shape har et højt indhold af energi og protein samt et koncentreret indhold af vitaminer/mineraler. Hesten tildeles mange kalorier på den anbefalede daglige mængde Build ‘N Shape, og kan derved forbedre både foderstand, muskelsætning og styrke på relativ kort tid.

Indholdet af stivelse er lavt til moderat, og indeholder ikke havrestivelse for at undgå unødig nervøsitet eller stress hos hesten.
Foderet har et meget højt indhold af fordøjelige fibre og olie og er samtidig tilsat en aktiv gærkultur, Actisaf gærkultur. Dette understøtter en god tarmfunktion, som er vigtigt for en sund og velfungerende hest

_________________

Maj -  Vetrolytes

vetrolytes 

Animalife Vetrolytes + er en flydende elektrolytblanding.

Den tildeles efter hesten har svedt, ved varmt vejr eller hvis hesten er stresset for at hjælpe restitutionen.

  • Ideel ved konkurrence, rejser eller daglig brug.
  • Hurtig absorption for at give hurtige resultater.
  • Naturligt smagsstoffer for bedre ædelyst, ideel til kræsne heste.
  • Kan blandes i foderet, i vandet eller tildeles direkte i munden.
  • Praktisk, nem at bruge og intet spild.

Elektrolytblandingen optages hurtig for at erstatte essentielle salte og forgrenede aminosyrer (BCAA), der tabes via sveden forårsaget af træning, rejser eller stressrelaterede tilstande.

_________________

April -  Brogaarden Optimal Treats - Hestegodbidder

Lækre hestegodbidder

Kommer i 3 forskellige smagsvarianter, med hver deres unikke egenskaber. Gives som belønning, hvor hesten har gjort det ekstra godt og fortjener ros i form af en velsmagende godbid.

Optimal Treats gives, som belønning under træning, men kan også bruges anderledes. De er nemme at opbløde og blandes derfor nemt sammen med opblødt foder og giver det ekstra god smag.
Det kan derfor være til heste, som synes at opblødte roepiller er lidt kedelige i sig selv, men ikke kan tåle mash. En lille mængde Optimal Treats kan også blandes alene med vand, hvis hesten skal have et tilskud en periode og noget til at kamuflerer smagen. En lille mængde kan også drysses i hestens foder for at øge lysten til at spise det normale foder.
Og til sidst er de også gode at blande i hø eller wrap, hvis hesten skal aktiveres. Ved at blande godbidderne i hø/wrapbunken bruger hesten tid på at finde godbidderne og på denne måde stimuleres til at bruge hovedet og tid på at finde dem.

Du kan nemt give din hest lidt ekstra lækkert ved disse små smagsfulde godbidder. Størrelsen er medium til lille, så der er mulighed for at give lidt flere under træning og samtidig holde den samlede mængde nede.

Lakrids og Præbiotika - 4% stivelse, 3% sukker

Brogaarden Optimal Treats Lakrids

Optimal Treats med smag af lakrids er lav på sukker og stivelse, da der blandt andet ikke er tilsat melasse og kan derfor bruges, som et lækkert valg til sensitive heste også. De tiltaler heste med smagen af lakrids, som de fleste hestes favorit. Ud over lakrids er der også lucerne, hørfrø og æblefibre, som de fleste heste også kan lide samt bidrager med de gode egenskaber herfra også.

Æble, Gulerod og Gærkultur - 3,7% stivelse, 5,7% sukker

Brogaardens velsmagende hestegodbidder

Optimal Treats med smag af æble og gulerod er lav på sukker og stivelse, da der blandt andet ikke er tilsat melasse og kan derfor bruges, som et lækkert valg til sensitive heste også. De tiltaler heste med smagen af æble og gulerod, som de fleste heste elsker. Ud over gulerod og æble er dr også lucerne og hørfrø, som de fleste heste også kan lide samt bidrager med de gode egenskaber herfra også.

Urter, Mint og Antioxidanter - 4% stivelse, 3% sukker

Godbidder til heste med urter og mint smag fra Brogaarden

Optimal Treats med smag af urter og pebermynte er lav på sukker og stivelse, da der blandt andet ikke er tilsat melasse og kan derfor også bruges, som et lækkert valg til sensitive heste. De tiltaler heste med smagen af pebermynte, som de fleste heste elsker, men også urterne oregano og rosmarin fremmer god smag. Ud over urter og pebermynte er der også lucerne og aronia, som de fleste heste også kan lide samt bidrager med de gode egenskaber herfra også. Aroniabær har et højt indhold af antioxidanter, som understøtter immunforsvaret.

_________________

 

Marts - Brogaarden Optimal #1 Growth Balancer

Velegnet til heste på græs

Koncentreret pelleteret foder til avlshopper, føl, ungheste samt udvoksede nøjsomme heste/ponyer.

Kaloriefattig og høj kvalitet

Growth Balancer er et koncentreret foder til heste, som har brug for et afbalanceret kaloriefattigt foder af høj kvalitet. Growth Balancer er velegnet til avlshopper, føl, ungheste, heste på græs samt rideheste og -ponyer, som nemt tager på eller er overvægtige. Growth Balancer er dækkende ved en lille daglig mængde, og kan bruges som eneste foder ved siden af græs eller hø/wrap og derfor ideel til heste, som skal begrænse kalorie- eller sukker/stivelsesindtaget.

Optimal sammensætning

Foderet er videnskabeligt udviklet til avlsheste med henblik på optimal vækst og reproduktion, og kan bruges til føl, ungheste og avlshopper. Denne sammensætning understøtter en god reproduktion, samt optimal vækst og udvikling hos foster, føl og ungheste. Vi anbefaler, at føl får tilskud af Growth Balancer senest ved 2 måneders alderen. I græsningssæsonen er Growth Balancer meget anvendeligt til især føl, ungheste samt avlshopper, hvor hestene typisk får dækket deres energibehov fra græsset, mens tilførslen af næringsstoffer kan være meget varierende.

Lille daglig dosering

Det er vigtigt, at hesten får tildelt alle de vigtige næringsstoffer foruden energi for at understøtte en god reproduktion, samt optimal vækst og udvikling hos foster, føl og ungheste. Growth Balancer kan med fordel også bruges til udvoksede heste og ponyer, som nemt tager på eller er overvægtige, da de dækkes ind ved en lille daglig dosering. Growth Balancer kan bruges som det eneste tilskudsfoder eller suppleres med lucerne og/eller havre, hvis hesten mangler energi. Growth Balancer indeholder organiske (bioplex) og uorganiske mineraler, der i kombination øger optagelse af sporelementer. Foderet indeholder Actisaf gærkultur for at understøtte et stabilt tarmmiljø samt QLC-antioxidanter (Quality Life Care), som er en unik patenteret blanding fra Dodson & Horrell bestående af naturlige antioxidanter, udvundet fra planter rige på antioxidanter. Indholdet af frugt, grøntsager og urter er med til at give foderet en god smag og fremme ædelysten.

                                     

.-

Februar - Immulix til følsæsonen

Føl fødes med et underudviklet immunsystem, men studier viser, at tilskudsproduktet Immulix® blandet i hoppens foder fra foling og 8 uger frem sikrer udviklingen af en god immunbalance.

 

Immulix gør en forskel

I denne tid begynder de første føl at komme til verden, og uanset om man foretrækker at få en lille ny i stalden tidligt på året eller senere i foråret, så er det vigtigt at sikre dem en optimal start på livet.

 

De første 8 uger af et føls levetid er en afgørende periode for dets sundhed. De lange, kluntede ben og den korte hale udgør ikke kun et kært føl, men også et sart føl, der ikke har ret stor modstandskraft, fordi føl fødes med et underudviklet immunsystem og dermed uden beskyttelse overfor infektioner.

 

I denne periode er hverken føllets tarmkanal færdigudviklet eller stortarmsfloraen etableret. Det er derfor afgørende, at det både er de rigtige bakterier, der finder sig til rette og dominerer i føllets tarmsystem, mens immunsystemet færdigudvikles. Det er der råd for at sikre, da de fleste føl vil forsøge at efterligne hoppens adfærd og derfor vil vise interesse for hoppens foder.

 

Foder med balance

Immunsystemets virkning afhænger af en god tarmflora. Det betyder, at føl med en god balance i tarmen, det vil sige med overvægt af de rigtige bakterier, er et mere sundt og holdbart føl. Det er videnskabelig bevist, at udviklingen af en sund og varig immunbalance i føllets tarmsystem fremmes ved at blande Immulix i hoppens foder i det kritiske vindue, der er efter fødslen og 8 uger frem.

 

Immulix, som er et produkt i Brogaardens tilskudsserie, øger mængden af gode og gavnlige bakterier, der kendetegner en god tarmflora og er forudsætningen for et stærkt immunforsvar. Det er påvist, at føl, der har fået Immulix, har en signifikant større mængde af bakterien Akkermansia muciniphilea, der støtter en god tarmflora og dermed er særligt god for immunsystemet, sammenlignet med føl, der ikke har fået Immulix.

 

Sådan bruges Immulix

Immulix blandes i hoppens foder og gives fra foling og i de første otte uger af føllets liv. Efter to måneder er tarmfloraen etableret i sådan én grad, at dårlige bakterier får sværere ved at finde sig til rette i tarmen og påvirke immunsystemet negativt. Det er derfor vigtigt, at føllet har adgang til at spise med hos hoppen, så snart det viser interesse.

Læse mere om Immulix® - Klik her.