FAQ


Min hest bliver nemt for tyk

Det er vigtigt at holde hesten i en tilpas foderstand for at understøtte dens generelle sundhed og trivsel, præstation og reducere risikoen for forskellige sygdomme. Her skal man skelne mellem, om hesten er vommet eller, om den reelt er for tyk.

Overvægtige heste har typisk fedtdepoter på ribbenene, ved skulderen og haleroden samt på nakkekammen. Som retningslinje skal man på en udvokset hest kunne mærke de bagerste ribben med flad hånd. Der er kun én metode, der virker, når en hest/pony skal tabe sig: hesten skal spise færre kalorier, end den forbrænder.

Det kan enten gøres ved at reducere kalorieindtaget eller øge motionsmængden. En kombination af disse to giver den mest succesrige og holdbare løsning. En overvægtig hest må ikke sultes. Sørg for, at hesten får tilstrækkeligt med grovfoder (hø/wrap) og dækkes med vitaminer/mineraler enten ved et vitamin/mineraltilskud eller et tilskudsfoder med lavt indhold af kalorier og sukker/stivelse. Har hesten nemt ved at tage på, bliver man nødt til at begrænse tiden og/eller adgangen til græs.

Græs har generelt et meget højere energi- og sukkerindhold pr. kg tørstof i forhold til hø, hvilket stimulerer dannelsen af fedtdepoter. Det er bedre at kunne tildele hesten lidt mere hø/wrap, som giver mere beskæftigelse og mæthedsfornemmelse i stedet for en times græs. Hvor meget græs den enkelte hest kan tåle, er helt afhængig af dens foderstand og brug.