Rådgivning FAQ

Kategorier

Nyheder

Fodring af den gamle hest

I takt med at hesten bliver ældre, kan den pludselig få svært ved at holde en tilpas foderstand. Det sker uden nogen direkte årsag som for eksempel sygdom og orm, og selvom den får det samme foder, som den har fungeret fint på i mange år.

Læs mere...

Heste med tendens til nyreslag

Læs mere...

Vælg det rigtige foder til forfangen hest

Læs mere...

Efterår i regn og mudder

Læs mere...

Når grovfoderet mangler

Dette års sommer er helt ekstraordinært varmt med en meget lang periode uden regn, desværre med den konsekvens at udbytte af 1. slæt hø og wrap er lavere end normalt. Vi kan stadig håbe på, at vejret vender lidt, så der er mulighed for et

Læs mere...

Jeg har en gammel hest. Hvornår skal jeg begynde at give den seniorfoder?

Skrevet af
torsdag, september 13, 2018

Hvornår hesten har brug for seniorfoder er helt afhængig af, om den viser tegn på at være ældre og har behov for ekstra støtte. Hos heste er der ingen fast aldersgrænse for, hvornår den betegnes som værende ”gammel”.

Nogle heste ser gamle ud omkring 14-15 års alderen, hvorimod nogle først viser tegn omkring 25 års alderen. Hvornår hesten er gammel er meget individuelt og afhængig af, hvornår den viser tegn på det. De typiske symptomer på, at hesten er ved at være gammel er, at den begynder at tabe vægt og muskelmasse, bliver svajrygget og langpelset.

Ofte opdages det ved, at hesten pludselig har svært ved at holde en tilpas foderstand, uden nogen direkte årsag som f.eks. sygdom, orm eller lign. Dette er selvom den får det samme foder, som den tidligere har fungeret fint på i mange år. En mulig årsag hertil kan være, at hesten er ved at være gammel. Det opdages ofte i forbindelse med efteråret/vinteren, hvor temperaturen falder og græsmængden ikke længere er tilstrækkelig.

Indtil hesten viser tegn på at være "ældre", kan man derfor godt bruge et almindeligt kraftfoder.