Rådgivning FAQ

Kategorier

Nyheder

Fodring af den gamle hest

I takt med at hesten bliver ældre, kan den pludselig få svært ved at holde en tilpas foderstand. Det sker uden nogen direkte årsag som for eksempel sygdom og orm, og selvom den får det samme foder, som den har fungeret fint på i mange år.

Læs mere...

Heste med tendens til nyreslag

Læs mere...

Vælg det rigtige foder til forfangen hest

Læs mere...

Efterår i regn og mudder

Læs mere...

Når grovfoderet mangler

Dette års sommer er helt ekstraordinært varmt med en meget lang periode uden regn, desværre med den konsekvens at udbytte af 1. slæt hø og wrap er lavere end normalt. Vi kan stadig håbe på, at vejret vender lidt, så der er mulighed for et

Læs mere...

Skal jeg vælge hø eller wrap, og hvad er forskellen?

Skrevet af
torsdag, september 13, 2018

Hø er tørret græs, der er bundet i baller, når det er tilstrækkeligt tørt. Hø er et ideelt grovfoder til heste, da der er et højt tørstofniveau i det.

På grund af vejret kan det være svært at lave helt tørt hø i Danmark. Der kan derfor forekomme problemer med mug og skimmel i høet.

Wrap er også græs, som er blevet pakket ind i plastik, når det er delvist tørret. Indpakningen giver et iltfrit og surt miljø, der fremmer væksten af mælkesyrebakterier og hæmmer væksten af gærceller, svampe og andre bakterier. Det er med til, at wrappen kan holde sig bedre.

Dog er der en større og større tendens til at lave wrappet hø - også kaldet wraphø, hvor tørstofindholdet er så højt, at det er hø, men pakket i plastik. For både hø og wrap gælder det, at mængden af protein og fiber afhænger af slættidspunktet og kvaliteten.

Nogle heste med sart mave kan være følsomme over for det lidt surere wrap og fungerer derfor bedre på hø.