Rådgivning FAQ

Kategorier

Nyheder

Giv dit føl den bedste start på livet

Om ikke så længe, så begynder de første føl at melde deres ankomst, og med det begynder også overvejelserne om, hvordan man bedst kan sikre sit føl en optimal opvækst, udvikling og sundhed. Et af de produkter, der kan være med til at sikre optimal sundhed hos føllene, er Brogaardens nye produkt Immulix®, som sikrer, at de får etableret en god tarmflora og immunbalance hele livet.

Læs mere...

Forskerpris til lederen af Brogaardens rådgivning- og udviklingsafdeling for udviklingen af Immulix®

Læs mere...

Fodring ved pelsskifte

Forår og efterår er for mange forbundet med pelsskifte og dækkener. Det betyder masser af strigling, hår alle vegne og for nogen - et konstant øje på vejrudsigten for at finde ud af, hvor tykt eller tyndt et dækken man nu skal give sin hest på. For hestene betyder det, at de skal bruge en ret stor mængde energi på at sætte ny pels, og det påvirker resten af hestens krop. Hårene i hestens pels vo

Læs mere...

Forholdsregler mod sne og frost

Koldt vejr er ikke skadeligt for heste, men mange heste er ikke vant til sne og kulde, så der er forskellige forholdsregler, som vigtige at huske, når vinteren sætter ind. Årsagen til kolik hos heste, når det bliver koldt, er oftest et eller flere af følgende punkter...

Læs mere...

Når hesten klør sig

Kløe er til stor gene for både hest og ejer. Det kan være svært at have med at gøre, fordi årsagen ikke altid er lige til at få øje på. Huden er hestens største organ. Det er den første beskyttelse mod infektioner fra bakterier, virus etc, og en vigtig del af varmereguleringen. Det er derfor vigtigt at sørge for at holde huden sund. 

Læs mere...

Skal jeg vælge hø eller wrap, og hvad er forskellen?

Skrevet af
torsdag, september 13, 2018

Hø er tørret græs, der er bundet i baller, når det er tilstrækkeligt tørt. Hø er et ideelt grovfoder til heste, da der er et højt tørstofniveau i det.

På grund af vejret kan det være svært at lave helt tørt hø i Danmark. Der kan derfor forekomme problemer med mug og skimmel i høet.

Wrap er også græs, som er blevet pakket ind i plastik, når det er delvist tørret. Indpakningen giver et iltfrit og surt miljø, der fremmer væksten af mælkesyrebakterier og hæmmer væksten af gærceller, svampe og andre bakterier. Det er med til, at wrappen kan holde sig bedre.

Dog er der en større og større tendens til at lave wrappet hø - også kaldet wraphø, hvor tørstofindholdet er så højt, at det er hø, men pakket i plastik. For både hø og wrap gælder det, at mængden af protein og fiber afhænger af slættidspunktet og kvaliteten.

Nogle heste med sart mave kan være følsomme over for det lidt surere wrap og fungerer derfor bedre på hø.