Rådgivning FAQ

Kategorier

Nyheder

Fodring af den gamle hest

I takt med at hesten bliver ældre, kan den pludselig få svært ved at holde en tilpas foderstand. Det sker uden nogen direkte årsag som for eksempel sygdom og orm, og selvom den får det samme foder, som den har fungeret fint på i mange år.

Læs mere...

Heste med tendens til nyreslag

Læs mere...

Vælg det rigtige foder til forfangen hest

Læs mere...

Efterår i regn og mudder

Læs mere...

Når grovfoderet mangler

Dette års sommer er helt ekstraordinært varmt med en meget lang periode uden regn, desværre med den konsekvens at udbytte af 1. slæt hø og wrap er lavere end normalt. Vi kan stadig håbe på, at vejret vender lidt, så der er mulighed for et

Læs mere...

Min hest mangler muskler

Skrevet af
torsdag, september 13, 2018

Opbygning af muskler kræver en kombination af korrekt fodring og træning. Har hesten nemt ved at tabe sig eller er den for tynd, kan det besværliggøre opbygningen af muskler, da det kræver overskud af kalorier at opbygge muskler.

Derudover skal foderet bidrage med tilstrækkelig mængde protein, som er byggesten til musklerne. Proteinet i foderet skal være af god kvalitet og have et tilpas indhold af essentielle aminosyrer såsom Lysin, Methionin og Cystein, som hesten ikke selv kan danne.

Gode kilder til protein kan bl.a. være lucerne. Grovfoder kan også bidrage, men protein-indholdet varierer meget afhængigt af høsttidspunktet. Præstationsheste vil typisk have behov for et tilskudsfoder med et moderat-højt indhold af protein for at kunne opbygge og vedligeholde den fornødne muskelstyrke.

Derudover kan man købe forskellige tilskud til at understøtte muskelsætningen. Korrekt tildeling af Vitamin E og selen er også vigtige i forbindelse med understøttelse og beskyttelse af muskelsætningen.