FAQ


Min hest er blevet lidt træt og doven på det sidste. Den har været frisk nok hele vinteren, men efter den er begyndt at skifte pels, er den ikke lige så frisk mere. Kan jeg give den et tilskud, så den får mere energi?

Først skal man sikre sig, at hesten er dækket optimalt ind med alle næringsstoffer (proteiner, vitaminer og mineraler), og at den også får tilstrækkelige med fibre af god kvalitet (hø/wrap og minimum 1,75-2 kg/100 kg kropsvægt).

Hvis disse betingelser er opfyldt, men hesten stadig virker lidt træt, kan en kur med B-vitaminer såsom B-Plus være gavnlig. Under normale omstændigheder danner hesten selv tilstrækkeligt med B-vitaminer i stortarmen, men i stressede perioder (stævner, transport) og også ved pelsskifte, kan hesten have svært ved ”at følge med”.

B-vitaminerne indgår i pels- og hudfunktionen, men også i produktionen af de ilttransporterende blodlegemer. Hvis der ikke er nok B-vitaminer, kan der ikke transporteres tilstrækkelig med ilt rundt i blodet under arbejde, og hesten virker hurtigt træt og doven.