Rådgivning FAQ

Kategorier

Nyheder

Fodring af avlshopper

Optimal fodring af avlshopper er vigtig for hoppens evne til at formere sig, hvilket omfatter bl.a. brunst, drægtighed og mælkeproduktion. Hvordan kan man give hoppen det bedste grundlag for en god reproduktion?

Når hoppen skal i fol, er det vigtigt at den først viser synlige og regelmæssige brunsttegn. Efter ifoling skal hun gennemføre drægtigheden, og når føllet er født, skal hun producere tilstrækkelig mælk. Alt dette stiller krav til typen og kvaliteten af foderet. 

Læs mere...

Hvordan skal føllet og unghesten fodres?

Hvornår skal føllet have foder? Hvilket foder skal den have og hvad skal den have, når den fravænnes? Disse spørgsmål opstår nemt, når føllet endelig er kommet til verdenen. I løbet af det første år har knoglerne opnået 80 % af deres mineralindhold, og knoglerne er først færdigudviklede, når hesten er 4-6 år gammel. 

Læs mere...

Giv dit føl den bedste start på livet

Om ikke så længe, så begynder de første føl at melde deres ankomst, og med det begynder også overvejelserne om, hvordan man bedst kan sikre sit føl en optimal opvækst, udvikling og sundhed. Et af de produkter, der kan være med til at sikre optimal sundhed hos føllene, er Brogaardens nye produkt Immulix®, som sikrer, at de får etableret en god tarmflora og immunbalance hele livet.

Læs mere...

Forskerpris til lederen af Brogaardens rådgivning- og udviklingsafdeling for udviklingen af Immulix®

Læs mere...

Fodring ved pelsskifte

Forår og efterår er for mange forbundet med pelsskifte og dækkener. Det betyder masser af strigling, hår alle vegne og for nogen - et konstant øje på vejrudsigten for at finde ud af, hvor tykt eller tyndt et dækken man nu skal give sin hest på. For hestene betyder det, at de skal bruge en ret stor mængde energi på at sætte ny pels, og det påvirker resten af hestens krop. Hårene i hestens pels vo

Læs mere...

Kan jeg regne med, at 1 liter foder er det samme som 1 kg?

Skrevet af
torsdag, september 13, 2018
Nej. 1 liter foder er ikke det samme som 1 kg. Alle fodertyper vejer forskelligt, så du må veje dit foder for at vide, hvor meget 1 liter vejer. For de fleste af vores foderprodukter har vi angivet på produktbladet, hvor meget 1 liter vejer. Produktbladet kan findes i vores webshop ved det pågældende foder.