Rådgivning FAQ

Kategorier

Nyheder

Fodring af den gamle hest

I takt med at hesten bliver ældre, kan den pludselig få svært ved at holde en tilpas foderstand. Det sker uden nogen direkte årsag som for eksempel sygdom og orm, og selvom den får det samme foder, som den har fungeret fint på i mange år.

Læs mere...

Heste med tendens til nyreslag

Læs mere...

Vælg det rigtige foder til forfangen hest

Læs mere...

Efterår i regn og mudder

Læs mere...

Når grovfoderet mangler

Dette års sommer er helt ekstraordinært varmt med en meget lang periode uden regn, desværre med den konsekvens at udbytte af 1. slæt hø og wrap er lavere end normalt. Vi kan stadig håbe på, at vejret vender lidt, så der er mulighed for et

Læs mere...

Hvor meget hø/wrap skal min hest have?

Skrevet af
torsdag, september 13, 2018

Hvor meget hø/wrap hesten skal have afhænger af hestens størrelse, foderstand og om den har adgang til græs. Den anbefalede minimumsmængde grovfoder (hø/wrap), hvis hesten ikke får græs er 1,75-2 kg hø/wrap per 100 kg hest – den må meget gerne få mere, hvis den ikke bliver for tyk.

Denne mængde er nødvendig for at sikre hestens behov for fordøjelige fibre og forebygge sygdomsproblemer. Hø/wrapmængden skal fordeles på min. 2 gange pr. dag. Hvis hesten stadig har adgang til græs, kan man supplere med mindre mængder af grovfoder og holde øje med hestens foderstand for at se, om den får nok.

Hvis hesten nemt bliver for tyk, kan man også tildele lidt halm/frøgræshalm for at øge beskæftigelsen og tyggetiden. Halm og frøgræshalm vil dog ikke kunne erstatte hø/wrap, da fibrene i halm/frøgræshalm kun er meget lidt fordøjelige for heste, og derfor ikke bidrager med tilstrækkelig mængde energi og næringsstoffer.

Man skal være opmærksom på, at tilvænningen til wrap skal ske over en længere periode end tilvænningen til tørt hø for at reducere risikoen for fordøjelsesproblemer.