Find det rette foder til din gamle kat

Seniorkatten - Den rette fodring

Skrevet af
torsdag, august 27, 2020
Senior katte

På samme måde som vi selv oplever ændringer i kroppen når alderen stiger, gør det samme sig gældende for vores kæledyr. Så hvilke paramenter er vigtige at holde øje med og hvorfor er det en fordel at tildele seniorfoder til den ældre kat?

 

Hvorfor følge aldershenvisninger?

Det er vigtigt at man husker at aldershenvisninger i forhold til senior er en vejledning, og det er vigtigt at man medregner race, størrelse, aktivitetsniveau og individuelle forskelle ved hvert enkelt dyr når man vurderer om det er tid for at skifte til et senior foder.

 

Med alderen vil aktivitetsniveauet ofte være lavere, og fordøjelsessystemet, og de øvrige organer være mere sensible og det er derfor vigtigt at man vælger foder med høj fordøjelighed. Dette giver en optimal passage igennem fordøjelseskanalen. Hvilke proteinkilder der er tilgængeligt at særdeles vigtigt her. Rene kødprodukter giver en højere fordøjelighed og tilfører hunden gode proteiner som er dyrenes vigtigste energikilde. Er der derimod store mængder biprodukter, vil indholdet af brusk være højt, dette er sværere at nedbryde og anvende. Når fordøjeligheden er høj, vil der være mindre affaldsstoffer for katten at skille sig af med, og dette giver mindre belastning på lever og nyrer som er organer med afgørende rolle i udskilningen af affaldsstoffer.  Med et højt indhold af fibre, samt et lavere indhold af fedt, og et højt protein/energi forhold hjælper man dyrene med at opretholde den ideelle vægt uden at reducere mængden af foderrationen og dyret vil stadig ha en tilfredsstillede mæthedsfornemmelse.

Opretholdelse af et godt immunforsvar

Ubalance i mave/tarmkanalen forekommer oftere i form af både diare og forstoppelse, dette kan støttes ved at man udover de let fordøjelige ingredienser, igennem foderet tildeler pre og probioktika som sørger for en sund tarm mikrobiota. Prebiotika er madpakker til de gode bakterier i tarmen, og probiotika er direkte tilførsel af gode bakterier til tarmfloraen, som er en stor del af kroppens immunforsvar.

Tilsat ler giver også en coatende effekt på tarmslimhinden, som giver en beskyttende effekt for den mekaniske belastning.

 

Den naturlige kamp mod aldring af cellerne forekommer på alle celle niveau, derfor er foderet tilsat naturlige antioxidanter i form af rosmarinekstrakt og æblefiber(polyfenoler), og antioxidanter som inaktiveret seleniseret gær, E-, og C-vitaminer samt taurin. Dette hjælper med at blokere de frie radikaler, der er ansvarlig for cellernes aldring. Taurin spilder også en rolle for at støtte et sundt hjerte. Mineral balancen er i seniorfoder nøje tilpasset at både hjerte, nyrer og lever taber noget af sin evne med alderen. Med lave niveauer af natrium og fosfor, som er en fordel for hjertet, og skånsomt for nyrerne, og ingen tilsat salt for at undgå væskeophobning. Mineralbalancen er også afgørende for at den korrekte pH- værdi opretholdes i urinen for at undgå urinvejsproblemer. Zink behovet øges med alderen, og er nødvendig for at opretholde en sund pels, og dette er der også taget højde for i senior foderet hvor den er gjort nemmer optagelig i chelateret udgave.  L-carnetin tilsættes for at hjælpe med omsætningen af fedt. 

Styrkelse af led og knogler

Noget af det første vi lægger mærke til er ændringer i bevægeapparatet, dette kan være i form af muskelstivhed, nedsat bevægelighed eller halthed. Dette sker da mængden af knogle og muskelvæv nedsættes hos de ældre dyr. Leddenes naturlige smørelse dannes i mindre grad, og flere får problemer med bevægeapparatet. Foderet kan være med til at støtte et sundt begæeapparat ved at indeholde de rigtige byggesten som kroppen har brug for. 

Seniorfoderet er tilsat chondroitinsulfat, marinebasert glucosaminsulfat og hydrolyseret brusk(kollagen). Derudover er der hentet planter fra phytoterapien som djævleklo, bambus og canadisk bakkestjerne.

Let fordøjelige ingredienser

Fiskeolie har også en positiv effekt på bevægeapparatet, og med gode kilder til omega 3, EPA og DHA gjort tilgængelig med den patenterede teknologi Marine Active Benefit gør man olier af høj kvalitet nemmere optageligt for dyrene som udover at også gavne bevægeapparatet har indflydelse på hud og pels.

Omega 3 og 6 er med til at sørge for en glansfuld pels, samt styrker hudens barrierer.

 

Læs mere om hvad der er vigtig for den aldrende kat, og hvordan foderserierne fra Pro-Nutrion opfylder dette.

 

Klik her for at se vores foder til din seniorkat
Kattefoder til ældre katte

 

Kun det bedste er godt nok til vores ældste bedste venner