Ph.d. grad tildeles til dyrlæge Frederikke Lindenberg for bemærkelsesværdigt projekt

Ph.d. grad tildeles til dyrlæge Frederikke Lindenberg for bemærkelsesværdigt projekt

Skrevet af Rolf Momberg
fredag, december 15, 2017

I samarbejde med Københavns Universitet, har Brogaarden udviklet nyt produkt til føl, der styrker immunforsvaret i hele hesten liv.

Torsdag den 14. december var en spændende dag i Brogaarden. En af vores dyrlæger, Frederikke Lindenberg, forsvarede sit p.hd. projekt i festauditoriet på Landbohøjskolen. Projektet har været omtalt i både branchemedier og i vores nyhedsbreve men har af hensyn til patentprocesser ikke kunne omtales før nu.

Efter forsvaret, blev Frederikke tildelt sin ph.d. grad, og professor Axel Kornerup Hansen sagde i sin tale bl.a. at, "…..en ph.d. grad tildeles efter præsentation og forsvar med "bestået" eller "ikke bestået". Indimellem kan man savne at kunne give en karakter, når det fremlagte er særligt bemærkelsesværdigt, og selvom vi har mange dygtige ph.d.'er, er dette en af disse særlige gange".

Som resultat af projektet, publiceres 3 videnskabelige artikler, der undersøger forudsætningerne for, ved hjælp af kendte næringsstoffer, at kunne etablere højere regulatorisk immunitet hos føl – en status der varer hele hesten liv.

 

Brogaarden lancerer produktet Immulix® (patent pending) i 2018

I januar 2018 lancerer Brogaarden produktet Immulix® (patent pending). Produktet består af en særlig blanding af forskellige næringsstoffer, bl.a. olligosaccarider. Immulix® er patentanmeldt af Brogaarden og Københavns Universitet i fællesskab, og er et resultat af Frederikkes ph.d. projekt. Den dokumenterede effekt af Immulix® er opnået ved tildeling de første 50 dage efter fødslen. Immulix er registreret som et dietetisk foder til kompensation af kroniske fordøjelsesforstyrrelser i tyktarmen. 

Er du avler og ønsker du at høre mere?

Forventer du føl i første halvdel af 2018, har du mulighed for at være blandt de første, der anvender produktet. Vi er interesserede i, at følge et større antal heste i de kommende 5-10 år, for yderligere at styrke vores forståelse af immunsystemet, og søger derfor et større antal avlere, der er interesserede i, at give deres føl den bedst tænkelige start på livet. Er du interesseret, så skriv til Frederikke Lindenberg på fl@brogaarden.eu

Vi glæder os til i de kommende måneder, at kunne informere mere om både Immulix® og den bagvedliggende videnskab, og vi føler os også i de kommende år forpligtet til fortsat, og med faglig dokumentation, at bidrage til "Optimal trivsel ved optimal fodring".