Nyheder

Giv dit føl den bedste start på livet

Om ikke så længe, så begynder de første føl at melde deres ankomst, og med det begynder også overvejelserne om, hvordan man bedst kan sikre sit føl en optimal opvækst, udvikling og sundhed. Et af de produkter, der kan være med til at sikre optimal sundhed hos føllene, er Brogaardens nye produkt Immulix®, som sikrer, at de får etableret en god tarmflora og immunbalance hele livet.

Læs mere...

Forskerpris til lederen af Brogaardens rådgivning- og udviklingsafdeling for udviklingen af Immulix®

Læs mere...

Fodring ved pelsskifte

Forår og efterår er for mange forbundet med pelsskifte og dækkener. Det betyder masser af strigling, hår alle vegne og for nogen - et konstant øje på vejrudsigten for at finde ud af, hvor tykt eller tyndt et dækken man nu skal give sin hest på. For hestene betyder det, at de skal bruge en ret stor mængde energi på at sætte ny pels, og det påvirker resten af hestens krop. Hårene i hestens pels vo

Læs mere...

Forholdsregler mod sne og frost

Koldt vejr er ikke skadeligt for heste, men mange heste er ikke vant til sne og kulde, så der er forskellige forholdsregler, som vigtige at huske, når vinteren sætter ind. Årsagen til kolik hos heste, når det bliver koldt, er oftest et eller flere af følgende punkter...

Læs mere...

Når hesten klør sig

Kløe er til stor gene for både hest og ejer. Det kan være svært at have med at gøre, fordi årsagen ikke altid er lige til at få øje på. Huden er hestens største organ. Det er den første beskyttelse mod infektioner fra bakterier, virus etc, og en vigtig del af varmereguleringen. Det er derfor vigtigt at sørge for at holde huden sund. 

Læs mere...
Har din avlshoppe eller unghest brug for lidt ekstra?

Har din avlshoppe eller unghest brug for lidt ekstra?

Skrevet af Maria Brun-Rasmussen, Cand. Agro.
fredag, juni 23, 2017
Drægtig/diegiv. hoppe Heste Kåring Unghest 1-ca. 3 år

At lave en god ridehest er krævende og mange tanker går forud for føllets ankomst. Det er både valg af den rigtige hingst til hoppen, pasning og fodring af hoppen under drægtigheden og overvågning af hoppens almene tilstand. Alt dit hårde arbejde har nu endelig resulteret i et fint og sundt føl. Og intet er mindre tilfredsstillende end at se føllet vokse sig stor og smuk. I denne proces spiller foderet en stor rolle for korrekt vækst og udvikling af skelettet og muskler for at opnå det fulde genetiske potentiale.

Fra føllet er 2 måneder begynder behovet for vitaminer og mineraler at overstige, hvad føllet kan få fra mælken og det anbefales at stille og roligt at begynde fodring fra denne alder. Det giver også mere ro omkring fravænning, hvor føllet er bekendt med fodret og får det i fuld mængde, så denne del ikke er nyt og stressende for dem. Fravænning kan ellers være stressende for nogle af de unge heste, hvilket kan gå ud over appetitten. Nogle går helt fra foderet i dagene efter fravænning, hvilket er uønsket, da ujævn næringsstofoptag kan påvirke væksten negativt. Hold godt øje med føllets huld (fedt) efter fravænning, så der hurtigt kan rettes op, hvis føllet ikke følger vækstkurven.

Til avlshopper og føl, som af den ene eller anden årsag har svært ved at opretholde en passende foderstand f.eks. ædle racer eller, som ikke spiser store nok mængder grovfoder (hø/wrap) er et vitamin og mineraltilskud ikke nok og kalorier skal tilføres via foderet også. Her kan eventuelt suppleres med "rene" kalorier i form af olie, Equi-Jewel eller lignende, som ikke indeholder "basis" vitaminer og mineraler. Eller man kan vælge et "fuldfoder", som Optimal 2 – Fase II, som er specielt udviklet til avlshopper, hingste, føl og ungheste, som har brug for ekstra hjælp til at opretholde en passende foderstand. Her fås både vitaminer og mineraler i et afstemt niveau til udvikling af et sundt og stærkt skelet samtidig med at heste får tilført ekstra energi, så foderstanden bedres. Det kan f.eks. være avlshopper, som giver meget mælk og derved afmagres og behovet for kalorier er stort eller ungheste med nedsat appetit for hø og wrap.

For yderligere information om de forskellige produkter - klik på link nedenfor: